fredag 12 december 2008

(s) tar initiativ till jobbpaket i Haninge

Sverige och Haninge drabbats hårt av den pågående jobbkrisen. Med en våg av varsel det senaste året och närmare en halvering av antalet lediga jobb i Haninge krävs det nu aktiv handling. Vi socialdemokrater i Haninge har tagit initiativet till ett särskilt jobbpaket som kan lindra jobbkrisens effekter i Haninge.

Vi socialdemokrater har redan tillsatt en särskild jobbkommission och på senaste kommunfullmäktige ställda vi frågan till majoriteten hur de ser på ett gemensamt jobbpaket. Den moderatstyrda kommunledningen ställde sig positiva till ett gemensamt agerande och därför har jag nu bjudit in samtliga partier i kommunstyrelsen och även olika representanter från Haninges näringsliv för att gemensamt diskutera ett förslag så att vi kan få bredast möjliga stöd för ett offensivt och modernt jobbpaket.

Genom att samordna och tidigarelägga investeringar i bostäder, förskolor, skolor, idrottshallar och äldreboenden samt genomföra en större investering i yrkesutbildning och vuxenutbildning så kan vi mildra effekterna av jobbkrisen.

Jag är övertygad om att vi uppnår bättre effekter, och att alla som bor och verkar i Haninge tjänar på, om vi samverkar. Jag ser därför positivt på ett samarbete tillsammans med de andra partierna i den här viktiga frågan. Det gäller att sätta haningeborna främst!

Inga kommentarer: